S*Nekayahs abessinier • www.kattkristin.se • aby@kattkristin.se • 070-788 65 69
 

aice, blå abessinierSE*Rhea Blues Alberta Hunter "Alice"

Blå kastrerad hona, född 2012.05.25
Far: SC S*Abylyx Gioco d'inverno JW
Mor: GIC S*Nekayahs Rexa Revoltea

Stamtavla >
Fotogalleri >

PRA: fri
PK-brist: bärare
Blodgrupp: A

Alice är en temperamentsfull och tillgiven abydam som gillar att ligga i knäet och hälsar glatt på alla som kommer på besök. Alice var länge ovanligt kräsen för att vara en abessinier. Men som kastrat är läget nu annorlunda – mat är gott!

Alice drabbades av en okänd anemi-sjukdom hösten 2014. Hon blev helt symtomfri efter en kortisonkur. Men veterinärerna lyckades aldrig ställa någon diagnos, och kunde inte lova att anemin skulle återkomma. Därför valde jag att inte avla på Alice.

 

Alice fotogalleri

Blandade bilder på Alice i olika ålder.

Abessiniern Alice som kattunge
Alice i ett äppelträd
Blå abessinier
Abessiniern Alice har fångat en fågel.
Blå abyn Alice
 

Utställningsresultat

Alice ställdes ut första gången i Umeå oktober 2012 när hon var fem månader. Domaren tyckte mycket om henne och nominerade henne till slutpanelen. Alice hade ingenting emot att sitta i sin bur och hälsade glatt på publiken. Däremot var hon stressad och fräsig så snart hon skulle lämna burens trygghet.

Efter en lång vinter blev nästa utställningschans i april 2013. Då var Alice tio månader och tyvärr ännu mer upprörd av situationen. Hon blev rädd och ohanterlig redan i besiktningen och fick åka hem. Hemma är hon helt trygg och älskar alla människor. Men hon reagerar starkt på främmande katter och slipper kattutställningar.

 
© Kristin Stenmark Uppdaterad 18 September, 2018